jueves, 28 de agosto de 2014

LENTELLAS VERMELLAS (DESCÚBREAS) /LENTEJAS ROJAS ( DESCÚBRELAS)

GALEGO/CASTELLANO

En redondelacomercioxusto, estamos incorporando, legumes e cereais a granel, para que te animes a probalas sen ter que comprar obligatoriamente un paquete se non sabes se che gusta ou non.

Entre elas, temos LENTELLAS VERMELLAS
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De orixen Indio, son moi consumidas en Europa, e entre os vexetarianos ( que na miña opinión, teñen máis coñecementos de alimentación variada, que alguén que consume carne e peixe, xa que para facer platos completos de vitaminas, minerais, proteinas e hidratos, combinan e varian máis en cereais, sementes, froitos secos, e legumes...ademáis dos vexetais.)

Posuen as mesmas propiedades que as lentellas pardas, teñen ferro, Selenio, Zinc, proteina vexetal, hidratos, Vitaminas B1, B2....;
PEro teñen moitas máis ventaxas.

1º NON TEÑEN PEL , entón non necesitan poñelas a remollo o dia antes.
Son máis dixestivas, evitando dixestión lentas e inchazóns.
2º En 10 minutos xa se poden cociñar como guisos,estofadas, e tamén son moi boas para purés, pates.., e así evitar as patatas.

O seu prezo sería: 500gr: 1,80 euros, pero podes coller só 100gr, que serían: 0,36 euros, e xa tes para unha comida acompañadas duns vexetais e un par de cucharadas de arroz por exemplo, ou se queres algo de proteina animal.

DEntro da miña idea de alimentación sana, sempre recomendo que é necesario variar. Sobre todo se non queres aburrirte, e queres sempre disfrutar das comidas, e bó e bonito descubrir novos alimentos e variar algo máis que pasta , patata, arroz, xa que dentro destes tipos de hidratos, está o arroz aromático, redondo, basmati, vermello, salvaxe, ....
Pasta de espelta, de arroz, de trigo con quinoa, ....
E de legumes, está ademáis da lentella pardina, garbanzos, tamén está o azuki, a lentella vermella, alubias blancas, pintas.....

PRÓXIMANTE , recetas diferentes para probar as lentellas vermellas.
 
Rosana ALonso

Telf_: 655 97 93 83
         986 40 28 75

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En redondelacomercioxusto, estamos incorporando, legumbres y cereales a granel, para que te animes a probarlas sin tener que comprar obligatoriamente un paquete si no sabes si te gustan o no.

Entre ellas, tenemos LENTEJAS ROJAS PROCEDENTES DE AGRICULTURA ECOLÓGICA

.De origen Indio, son muy consumidas en Europa, y entre los vegetarianos (que en mi opinión, tienen más conocimientos de alimentación variada, que alguien que consume carne y pescado, ya que para hacer platos completos de vitaminas, minerales, proteinas e hidratos, combinan y varian más en cereales, semillas, frutos secos, y legumbres ... además de los vegetales.)

Poseen las mismas propiedades que las lentejas pardas, tienen hierro, Selenio, Zinc, proteina vegetal, hidratos, Vitaminas B1, B2. ...;
PEro tienen muchas más ventaxas:

1º NO TIENEN PIEL, entonces no necesitan ponerlas a remojo el día antes.
Son más digestivas, evitando digestiones  lentas y inchazones.


2º En 10 minutos ya se pueden cocinar como guisos, estofadas, y también son muy buenas para purés, pates.., y así evitar las patatas.

Su precio sería: 500 gr: 1,80 euros, pero puedes coger sólo 100 gr, que serían: 0,36 euros, y ya tienes para una comida acompañadas de unos vegetales y un par de cucharadas de arroz por ejemplo, o si quieres algo de proteina animal.

DEntro de mi idea de alimentación sana, siempre recomiendo que es necesario variar. Sobre todo si no quieres aburrirte, y quieres siempre disfrutar de las comidas, es bueno y bonito descubrir nuevos alimentos y variar algo más que pasta, patata, arroz, ya que dentro de estos tipos de hidratos, está el arroz aromático, redondo, basmati, rojo, salvaje... .


Pasta de espelta, de arroz, de trigo con quinoa. ...


Y de legumbres, está, además de la lenteja pardina, garbanzos, también está el azuki, la lenteja roja, alubias blancas, pintas.. ...



PRÓXIMANTE, recetas diferentes para probar las lentejas rojas.


Rosana ALonso

Telf_: 655 97 93 83
         986 40 28 75




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